dilluns, 8 de desembre del 2008

Geriatrix; com el Barça o com el Madrid?

Des de que el futbol és futbol, sempre es busquen referents per tal d’adquirir un estil i una manera de jugar. Geriatrix no és diferent i des de sempre els ha estat buscant aquest referents.

A l’equip hi ha barcelonistes i madridistes. També hi ha un perico, però no ve mai.
Tothom voldria jugar com el seu equip preferit però, es pot? cal? Ja avanço que, com els pericos, millor ni parlar-ne!


Clica!


Aquesta temporada, després de la baixa per lesió del RamónBB i la desaparició del Borja, la majoria dominant -en número- és barcelonista.
Es pot jugar com el Barça, descaradament a l’atac i sent amos i senyors de la pilota? Tenim elements similars a l’equip –dins del nostre nivell, es clar- per jugar així?
Es pot jugar com el Madrid, apel·lant a la “fúria española” i a “el espiritu de Juanito” eternament? Es pot jugar encomiant-se a un davanter que faci gols i a un porter que ho pari tot?

Jugar “com el Barça” és impossible. Ni tenim la tècnica –almenys no tots- ni sabem ser amos de la pilota però en podem extreure que, tocant i tocant i movent la pilota ràpida i intel·ligentment es pot fer més feina que corrent molt.
Jugar “com el Madrid” també és impossible perquè “fúria”, el que es diu “fúria” en general només l’hem vist en alguns moments del partit contra Monells. I l’argument del davanter i el porter es desfà per si sol; no tenim ni una cosa ni l’altra. A més, està demostrat que només amb la “fúria española” ,“la roja” no va guanyar res més que disgustos, i el Madrid de “la fúria” –es a dir, el Madrid d’aquest any- no guanyen ni als entrenaments. Ara be, si tots li poséssim més collo... vull dir més ganes, potser en trauríem alguna cosa de profit.

Dons com hauríem de jugar?
Després d’haver vist els partits del Barça i el Madrid d’aquest cap de setmana, el més intel·ligent que podem fer és intentar jugar com... el Sevilla!!!
Tranquils i disciplinats, sense defenses que facin la guerra pel seu bàndol i pugin com bojos a l’atac a rematar pilotes impossibles, sense davanters que baixin a defensar perquè s’han cansat d’esperar que els arribi una pilota. Sense intentar fer malabarismes i no saber-ne massa. Sense que ningú destaqui més que l’altre i sense fer massa soroll. Ben posicionats al camp i molt disciplinats. Aguantant i llegint be el partit, posant-li “fúria” només quan cal i qualitat quan es pot.

D’acord que el Barça els va fotre un bany, però també és normal que nosaltres perdem amb Balaguer Center. Jugant “com el Sevilla” podem guanyar prous partits com per salvar la categoria... i només estem a quatre punts dels llocs “tranquils”.

Coneixent i acceptant les nostres limitacions i posant el 100% del cos, el 100% de l’ànima i sobretot, el 100% de les neurones, podríem fer millor paper del que fem.
I ja us dic que, d’aquestes tres coses, l’única que no podem millorar massa és el cos, La resta està en les nostres mans.

Aprofito el post per convocar una porra pel Barça - Madrid a 2 euros! Qui aposti als comentaris paga –i cobra- el proper partit!


14 COMENTARIS. I tu, que dius?:

Anònim ha dit...

Com sempre Bep els teus comentaris són encertats, l'exemple del Sevilla em sembla ideal !!!!!!
Per la porra Barça 2 - Madrid 0.
PD: Millor aquesta actitud !!!! Volem comentaris i crítiques i a qui no li agradi que es foti !!!!! Sino, tot plegat és molt aburrit !!!!

LoBep ha dit...

AlbertMister;

Agraeixo el teu comentari i estic d'acord amb tu en que la essència d'aquest invent del blog i el fet de que sigui més o menys divertit té bastant a veure en que hi hagi una mica de canya ben entesa.

En el moment que hi ha qui ho rep malament i a més, et fa sentir culpable de fer "usufructe" de la llibertat d'expressió, apaga i vamonos!

La meva porra és 6 a 0!!! Amb un parell de collons. (i si no és en el partit d'anada, serà un 0-6 a la tornada... Al tiempo!)

PD, MARCOS; com també escriuré en els comentaris del post anterior, no sé quin va ser el resultat real del partit contra Monells. He possat el resultat "oficial", el que posa a l'acta i el que surt a la web de Meiland. Sense voler "culpabilitzar" a ningú i que no s'entengui que estic fent apol·logia de la "organització estructurada del club", i que ningú pensi que vull actuar com a "president", som nosaltres - en la figura del capità- qui hem de revisar les actes per assegurar que els resultats són correctes. Si no ho fem al final del partit, no hi ha volta enrere.

Anònim ha dit...

Molt bon artícle!!! m'he tornat a divertir llegint el Post!!!!

La porra, jo soc una mica més prudent i dic que serà un: 3-2, ja que el Madrid està molt PICAT!!!!! i "l'espirito Juanito", és molt "Juanito".

Anònim ha dit...

Molt be tot plegat, aixo torna a ser com sempre, mola....
Barça 3 - Madrid 0

Anònim ha dit...

Per la porra.
Messiland 1 - Diosmiodejamecomoestoy 1.

PD: Bep, que l'únic que preguntava era si de veritat havíem quedat 3 a 5! Sóc l'unic que pensa que várem quedar 2 a 4? es que memóriadepez Agus diu que no ho sap.

LoBep ha dit...

Hola Marcos,

Jo també crec que vam quedar 2 a 4, com també crec que el partit que vam guanyar a Sustáncia Navarra ho vam fer per dos gols i no per un com consta a la web de Meiland.

L'únic que volia dir amb el comentari anterior és que hem de ser nosaltres -el capità- qui ha de controlar les actes dels arbitres per tal de no trobar aquests "desajustos".

Gracies pel comentari.

Anònim ha dit...

Barça 4 - Madriz 1

Fins dimecres.

Anònim ha dit...

Barça 5 - Madrid 0

Anònim ha dit...

Veig molts culés valents per aquí.Clar que si el Barça jugués amb vuit baixes no sería el mateix. L'any passat no várem fer porra veritat?
PD: Olga, on estaves l'any passat?je,je...
PD2: lluiscap, on está el bodypaint?

Anònim ha dit...

Hola Fans,

Marcos, cada cosa al seu moment, je, je, aviat arribara el Body Paint, t’avanço: Especial “Balon de Oro”.

el meu pronostic:

Barça 0 - Madrid 0

I encara el Madrid quedará a 9 punts.

Felicitats al webmaster per els cometaris constructius i que ens fa reflexionar, a l'Agus per la seva reaparició i l'un x un que va fer de l’altre partit en el seu post de Monells, Agus, s'ha de veure amb optimisme, clar que si, i no només desde un punt de vista del camp, s’ha de veure desde la porteria, però també desde l’atac.

Crec que si sabem interpretar be els comentaris, sabrem a lo que jugem i sabrem adaptarnos a cada partit.

I Joan Carles, si que necessitem que vinguis el proper partit Geriatrix.

Fans aixó o aixecarem, tenim equip i sobre tot, nem a pasar-ho bé! No?

Dw i que passeu un bon día de Derbi!

Lluis Cap

Anònim ha dit...

Vaig al Camp Nou. Amb discreció. Soc optimista. 1-2. Hala Madriz!

Anònim ha dit...

Saludos a BB, vienes a la cena???? Te esperamos eh!!!

Felicitats al Albert, has guanyat la porra!

Anònim ha dit...

Barça 2 - Madrid 0
(A ver si cuela...)

Anònim ha dit...

Hola!

Ja s'ha acabat la Marató i torno a ser persona.

Dimecres vinc. Divendres també. Dilluns no ho sé.

La porra, pel Mister (Veieu qui sap de futbol!?!) -Jordi, listillo!!! Grans comentaris al bodypaint!-.

Olga! Benvinguda als comentaris!

Marcos, ho hauria de mirar però si no es va fer porra l'any passat va ser per falta de quorum.

LuisCap, discutiria algun dels arguments, però no és moment ;-)

RamónBB! Salutacions! espero que vinguis divendres!